Wat wél kan in coronatijd (en héél leuk is)

Alle beperkingen rondom corona zorgen voor steeds meer boze mensen om ons heen. Graag sta ik even stil bij de leuke dingen die we nog wél kunnen doen. Klik op de afbeelding om een kijkje te nemen op de pagina van De Zonnebloem. Leuk om te vermelden is overigens dat deze mooie afbeelding van een roodborstje is gemaakt door onze vriend Ruud de Munk.

DISC vs verkiezingen

Hoe gaan de verschillende DISC stijlen naar de stembus? Weer een leuke weergave met natuurlijk een vette knipoog...

omdenken

Omdenken

We doen er weer eentje ...

Boekentip: authentiek zelfvertrouwen

Een fantastisch en leerzaam boek, waarin zelfs de veranderingen rondom corona, en wat dit met velen van ons doet, zijn hierin verwerkt. Waar gaat dit dan over? Iedereen is wel eens onzeker, dat is heel normaal. Zodra we bijvoorbeeld iets nieuws leren of doen (buiten onze comfortzone treden), lopen we de kans daar onzeker over te zijn. Soms echter houdt die onzekerheid ons tegen om de beste versie van onszelf te worden. Soms zorgt die onzekerheid ervoor dat we onze mening niet delen of dat we nieuwe kansen en uitdagingen niet aangaan. Met het oog op de snel veranderende wereld waarin mensen moeten blijven leren en ontwikkelen, waarbij we dus met regelmaat buiten onze comfortzone moeten treden, zal het gevoel van onzekerheid en stress met regelmaat terugkeren. De behoefte om hier goed mee om te kunnen gaan wordt groter. Authentiek zelfvertrouwen helpt je effectief omgaan met die onzekerheid en dat gevoel van stress. Het leert je dat je comfortabel kan worden met ongemak. Dit evidence based boek is boordevol praktische tools om authentiek zelfvertrouwen te ontwikkelen met behulp van Emotionele Flexibiliteit. Het is aangevuld met inzichten van leading experts en inspirerende verhalen van senior leiders uit diverse sectoren die open durfden te zijn over hun onzekerheid en hoe zij daar mee omgaan. Deze skills zorgen ervoor dat onzekerheid je niet langer te veel energie kost of je tegenhoudt na te streven wat écht belangrijk voor je is!

Omdenken

Ik ben zo fan van deze uitspraken... Ik heb een scheurkalender waarbij ik iedere dag even aan het (om)denken word gezet 🙂

DISC stijlen tijdens een video call

Herken jij jezelf of je collega's?

Uitgelicht: de zonnebloem

De zonnebloem staat voor de zon en de liefde. Ze draait haar bloem naar het licht. Dit staat symbool voor levenslust en bewondering > je bent fantastisch/prachtig.

Boekentip: geweldloze communicatie

Dit is ook zo'n topper waar ik regelmatig naar terugpak in de praktijk. Een hele bekende en internationaal gewaardeerde manier van communiceren.

Per DISC-stijl: tips om stress te voorkomen

Volgens het DISC model worden de verschillen in gedrags- en communicatiestijlen weergegeven. Als we weten hoe we met bepaalde dingen omgaan, kunnen we ook ontdekken wat en hoe we dingen willen voorkomen. Ik kan hier zo blij van worden!